WELCOME

Vítáme Vás na našem blogu o cestování,

můžete zde najít informace o zajímavých koutech světa, rady kam jet a naopak, kam se raději nevydávat.



Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

pátek 19. března 2010

Turecko


Turecko se rozkládá na dvou kontinentech – evropském a asijském. Oblast je často stíhána zemětřeseními.Turecko je velká země s dlouhým pobřežím. Mnoho destinací se nachází u Egejského nebo Středozemního moře. Nejznámějšími z těch Egejských jsou Kuşadasi a Bodrum. U Středozemního moře jsou to Alanya, Antalya a Kemer. Menší navštěvovaná letoviska jsou třeba Belek a Fethyie.Každé z těchto letovisek má svůj osobitý ráz.
V Turecku se nachází víc antických památek než v samotném Řecku. Turecko je jediná země na jejímž území se nacházely dva ze sedmi Divů světa. V Turecku dále můžete objevovat mešity, paláce, skalní města aj.

Ceny

Turecko jednou z nejlevnějších zemí, která je v dosahu. Ceny v tureckých lirách YTL se přepočítávají přibližným kurzem 1 YLT = 13 Kč.
V Istanbulu a v přímořských letoviscích je dráž než ve zbytku Turecka. Asi nejdražší místa Turecka jsou letoviska Bodrum nebo Kemer

Dorozumívání
Jakmile Turek zjistí, že jste cizinec, bude zkoušet tipovat národnost, samozřejmě v příslušném jazyce. Uslyšíte proto mnohdy změť jazyků, ve kterých lze rozeznat snad vše, angličtinou počínaje a češtinou konče.
Nejčastějšími jazyky v tureckých letoviscích jsou angličtina a němčina.

Hlavní město: Ankara
Úřední jazyk: Turečtina
Počet obyvatel: 68,9 mil.
Rozloha: 780.580 km2
Měna: turecká lira (TRY)

Žádné komentáře:

Okomentovat