WELCOME

Vítáme Vás na našem blogu o cestování,

můžete zde najít informace o zajímavých koutech světa, rady kam jet a naopak, kam se raději nevydávat.



Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

středa 17. března 2010

Bahamy

Bahamy jsou pro mnohé turisty ráj, kde se nachází stovky malých i velkých ostrovů a ostrůvků. Proslulá čistota moře, trpělivost a přívětivost místních obyvatel a světoznámý místní rum dává zapomenout na jakékoliv všední starosti. Drtivá většina Bahamských ostrovů je pokryta palmovými háji a exotickými zahradami. Zde můžete podnikat i krásné romantické procházky podél moře. Návštěvníky sem lákají především dlouhé písečné pláže a průzračná mořská voda Díky poměrně mělkému moři jsou v okolí většiny ze 700 ostrovů přímo ideální podmínky pro potápění a proto nesmí nikdo z vyznavačů tohoto sportu zapomenout doma výbavu pro šnorchlování, nebo pro potápění.


Bahamy se nacházejí na stejnojmenném souostroví, skládají se z 29 větších a přes 1000 malých korálových ostrovů (nazývaných dle velikosti "cays" nebo "keys").
Podmanivá, pohodová atmosféra ostrovů byla zřejmě i důvodem proč sem, konkrétně na západní ostrovy Bimini, jež se nacházejí pouhých cca 100 km od floridského Miami, situoval Ernst Hemingway část děje svého románu Ostrovy uprostřed proudu.

Počet obyvatel: 310 000
Hlavní město: Nassau
Rozloha: 13 940 km²
Úřední jazyk: angličtina
Měna: BSD − bahamský dolar (BSD)


Ceny:
Bahamské služby jsou na velmi vysoké úrovni, ale tomu odpovídají i vysoké ceny. Ubytování lze sehnat na všech hlavních ostrovech bez problémů, buď v luxusních pětihvězdičkových hotelích nebo v levnějších penzionech s klimatizací. Restaurace jsou drahé a kvalitní. Spropitné činí obvykle 15 procent z účtované částky, ale mnoho hotelů a restaurací si jej často zahrne přímo do ceny. Platit je možno jak bahamským a americkým dolarem, tak i kreditními kartami a cestovními šeky.


Podnebí:
Podnebí je tropické pasátové, časté jsou ničivé hurikány. Během celého roku tu panuje příjemné počasí, a také koupání v moři je možné po celý rok. Mezi červnem a říjnem může občas drobně pršet.

Žádné komentáře:

Okomentovat